Services

Marine & Offshore

Afbeelding

Commissioning

Dienstverlening is het sleutelwoord voor Tech-Solutions.

Dienstverlening met grote technische ambitie en toewijding om de doelstellingen van zijn partners te verwezenlijken zoals bij het operationeel inzetbaar maken van complexe scheepsinstallaties of windmolenparken.

Hierbij streven we naar het hoogste niveau van uitvoering door vakkundig toegepast montagewerk en aansluitingen die aan de strengste normen voldoen. Onder andere door accuraat te werken volgens de veiligheidsvoorschriften, het gebruiken van gecertificieerde materialen, machines en gereedschappen. Alsook door zeer gedetailleerd te documenteren.

Door het bundelen van diverse gespecialiseerde talenten binnen het team van Tech-Solutions, wordt er gestreefd naar een efficiënte en gecontroleerde omlooptijd, zonder compromis aan eersteklas kwaliteit en veiligheid. Het zorgvuldig samenstellen van deze deskundige teams maakt Tech-Solutions een sterke speler om een volledig pakket binnen het project van zijn partners te kunnen dragen en waarborgen.

Tech-Solutions zal altijd de nodige extra stappen zetten om succes te bereiken. Als energieke partner waar klantgerichte service, veiligheid en prestatie van het hoogste niveau centraal staan.

Op Tech-Solutions kunt u rekenen!

Zowel onshore als offshore.

Afbeelding

Docking

Bij de 'major repair' van een schip in een droogdok, waar ook ter wereld, kan Tech-Solutions zijn gespecialiseerde medewerkers inzetten voor alle elektrotechnische werken, in de meest ruime zin, aangevuld met diverse mechanische verrichtingen.

We staan onze partners bij in de complete installatie en integratie van energie opwekkings- en verdeelsystemen waarbij we oplossingen bieden met een lange termijn visie. We verliezen de snelle ontwikkelingen van technieken niet uit het oog en brengen daarmee innovatieve, maar vooral betrouwbare installaties.

Om in te spelen op de complexe werkgebieden in de maritieme sector, denkt Tech-Solutions continu vooruit in het ontwikkelen van waardetoevoegende diensten. Waaronder ook oplossingen voor tijdelijke licht- en stroomvoorzieningen.

In dit samenwerkingsverband, tijdens de zogeheten ‘major repair’, streeft Tech-Solutions er als partner vanzelfsprekend naar om de schepen binnen afzienbare tijd weer operationeel inzetbaar te maken.

Afbeelding

Mobilisaties

Tech-Solutions biedt tijdens mobilisaties volledig geïntegreerde project-oplossingen om de doelstellingen van de cliënt te verwezenlijken, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Betrouwbaar partnerschap, transparantie en eersteklas kwaliteit zijn waarden waarop men bij Tech-Solutions als competente bondgenoot kan rekenen.

Door het analyseren van de exacte behoeften en variaties, biedt Tech-Solutions meerwaarde door volledige individuele systemen op maat te ontwikkelen. Elektrotechnische systemen die bestand moeten zijn tegen extreme weerselementen op zee en maximaal moeten blijven functioneren. Dit wordt gewaarborgd door gebruik van hoogwaardige materialen, nauwe samenwerking met onze toeleveranciers en vooruitstrevend vakmanschap.

Uitvoering met uiterste precisie, efficiëntie en veiligheid is hierbij absoluut prioriteit.

Tech-Solutions is ondertussen toonaangevende marktleider geworden in het mobiliseren van installatieschepen in de offshore windsector. Dit is een specialisatie waarin het team van Tech-Solutions decennialang ervaring heeft opgebouwd. Maar ook de baggerwereld ontgaat Tech-Solutions niet, door verschillende vaste samenwerkingsverbanden in deze specifieke tak van de marine sector.

Duurzaam onderhoud en klantgerichte naservice staan bij Tech-Solutions hoog in het vaandel. Om optimaal van dienst te zijn bieden we na de mobilisatie vakkundige offshore ondersteuning door onze ervaren en gecertificeerde technici. Inmiddels hebben onze gespecialiseerde en flexibele techniekers een bijzondere ervaring opgebouwd door werken in alle uithoeken van de wereld.

Demobiliseren, inventarisatie van materialen en voorbereiding voor toekomstige projecten maken de cirkel rond voor langdurig partnerschap.

Afbeelding

Rope Access

Waar een wil is, is een weg. Om hoogwaardige dienstverlening te kunnen bieden op de moeilijkst bereikbare plaatsen, beschikt Tech-Solutions over een bijzonder vakkundig team, met de vereiste certificaties, om deze opdrachten optimaal te verwezenlijken door middel van industriële rope-access, ook in een offshore omgeving.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij elektriciteitswerken in windmolenparken, maar ook bij kranen, spudpalen en soortgelijke constructies. De zeer vakbekwame techniekers die veilig hoogte, en anders onbereikbare plaatsen, toch kunnen bereiken is een sterke meerwaarde qua efficiëntie en daardoor een kostenbesparing.

Het team van Tech-Solutions wordt gestimuleerd met up-to-date opleidingen en trainingen. Daarmee is het voorzien van specifieke certificaties om een brede waaier van expertise te leveren en aan de huidige veiligheidsnormen te voldoen in deze complexe werkomgeving.

Tech-Solutions streeft, door middel van deze specialisaties, naar een waardevolle en flexibele bijdrage aan een compleet partnerschap.

Afbeelding

Elektrische bordenbouw

Elektrische borden zijn het hart van de elektrische installatie en daarmee het vertrekpunt van alle bekabeling naar de gewenste verlichting, stroomvoorzieningen en besturingen.

Door goed naar zijn partners te luisteren, speelt Tech-Solutions in op de wensen en vereisten door het creëren van specifiek op maat gemaakte besturings- en verdeelborden voor allerhande aansturingen. Van pompinstallaties, kranen en accomodaties tot volledige uitrustingen op het scheepsdek.

Tech-Solutions is gespecialiseerd in het gebruik van duurzame materialen en het bouwen van elektrische borden met een optimale functionaliteit die offshore waardig zijn. Alles specifiek geselecteerd en zorgvuldig gedocumenteerd, met volledig uitgetekende schema’s, volgens de vereisten van de geldende wetgeving en normeringen om aan alle doelstellingen te voldoen.

Tech-Solutions staat zijn partners van A tot Z bij in hoogwaardig ontwerp, opbouw, kwaliteitsvolle installatie, efficiënt onderhoud en 24-uurs naservice.

Afbeelding

Elektrische bekabeling

Tech-Solutions selecteert alleen de meest hoogwaardige materialen van uitstekende kwaliteit om duurzaamheid te kunnen garanderen. Zo zijn de stroomkabels wereldwijd inzetbaar en internationaal erkend door 11 verschillende kwaliteitskeurmerken.

Voortbouwend op decennialange ervaring heeft Tech-Solutions inmiddels ook zelf gemodificeerde stroomkabels ontwikkeld om in te spelen op de toekomstige behoeften van zijn opdrachtgevers en partners. Speciale voedingskabels zorgen voor energieoverdracht van wal naar schip. Ze zijn waterbestendig tot wel 100 meter diepte (1 bar). Deze herkenbare groene kabels zijn voorzien van ons eigen Tech-Solutions logo alsook het internationale BV-keurmerk (Bureau Veritas).

Tijdens dockings en mobilisaties wordt er door Tech-Solutions bij de implementatie van alle bekabeling nauwlettend gedacht aan veiligheid en gebruiksgemak, door veel aandacht te besteden aan een doordachte plaatsing, zorgvuldige labeling en referenties. Vanzelfsprekend rekening houdend met alle offshore omstandigheden. Alle bekabeling is tevens voorzien van herkenbare garantie- en keuringsmerken.

Overzichtelijke structuur, duidelijke codering en netheid zijn hier ons visite kaartje.